Kemi
Reaktion
03. december 2007 af
Piece (Slettet)
Hej
Skal løse en opgave hvor jeg i den foregående opgave har fundet ud af hvilken orden en funktion er af og hvad reaktionshastigheden er.
Nu bliver der så udført til tilsvarende forsøg, dog med en anden temperatur.
Jeg får også at vide, at 7% bliver omdannet på 20 min...
Skal jeg så bruge Arrheniusligningen, eller...??
Please giv et hint...
Tak...
Skal løse en opgave hvor jeg i den foregående opgave har fundet ud af hvilken orden en funktion er af og hvad reaktionshastigheden er.
Nu bliver der så udført til tilsvarende forsøg, dog med en anden temperatur.
Jeg får også at vide, at 7% bliver omdannet på 20 min...
Skal jeg så bruge Arrheniusligningen, eller...??
Please giv et hint...
Tak...
Svar #1
03. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Først skal du beregne den nye hastighedskonstant. Hvis det er en 1. ordens reaktion, så ved du, at:
C=C0*exp(-k*t).
Hvis 7% er omdannet er C/C0=0,93
Find nu k.
Du beskriver ikek rigtig opgaven, men mon ikke du skal beregne aktiveringsenergien ud fra hastighedskonstanten ved de to temperaturer? - Ja brug Arrhenius!
C=C0*exp(-k*t).
Hvis 7% er omdannet er C/C0=0,93
Find nu k.
Du beskriver ikek rigtig opgaven, men mon ikke du skal beregne aktiveringsenergien ud fra hastighedskonstanten ved de to temperaturer? - Ja brug Arrhenius!
Svar #2
04. december 2007 af Piece (Slettet)
Ej det lyder jo logisk
At jeg ikke tænkte på det...!
Ærgeligt at jeg ikke nåede at se dit svar før nu, men mange tak for svaret...
At jeg ikke tænkte på det...!
Ærgeligt at jeg ikke nåede at se dit svar før nu, men mange tak for svaret...
Skriv et svar til: Reaktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
