Matematik
opstilling af ligning
04. december 2007 af
DeciMat (Slettet)
Jeg har arbejdet med følgende problem for at finde en ligning.
Gregorianske kalender viser nu 2007, men muslimske kalender viser 1428.
Da den muslimske kalender går efter månens faser er den 11 dage kortere. Dvs. på et tidspunkt må begge kalendere skrive samme dato. Muslimske kalender skriver 1429 den 10 januar.
Hvornår skriver vi samme dato?
Tak for hjælpen.
Gregorianske kalender viser nu 2007, men muslimske kalender viser 1428.
Da den muslimske kalender går efter månens faser er den 11 dage kortere. Dvs. på et tidspunkt må begge kalendere skrive samme dato. Muslimske kalender skriver 1429 den 10 januar.
Hvornår skriver vi samme dato?
Tak for hjælpen.
Svar #1
04. december 2007 af DeciMat (Slettet)
Jeg har prøvet at tegne dem som to linjer som skærer hinanden i et koordinatsystem.
Derefter at finde deres skæringspunkt. Det lykkedes ikke rigtigt.
En anden måde er selvfølgelig at sætte G=y+2007 og M=x+1428 hvor y~1,4 men længere kommer jeg ikke.
Men ved at sætte G=365 og M=354 samt at se hvor mange år der går før den muslimske kalender indhenter den Gregorianske et år fandt jeg ud af at det mødes i år 20748. Hver gang der går 365 år indhenter den med 11 år.
Nu står jeg med flere sider beregninger som jeg ikke kan overskue. Jeg ved ikke hvordan jeg kom frem til dette år.
Der må der være nogen som har et forslag. Kom nu folkens giv en hjælpende hånd.
Derefter at finde deres skæringspunkt. Det lykkedes ikke rigtigt.
En anden måde er selvfølgelig at sætte G=y+2007 og M=x+1428 hvor y~1,4 men længere kommer jeg ikke.
Men ved at sætte G=365 og M=354 samt at se hvor mange år der går før den muslimske kalender indhenter den Gregorianske et år fandt jeg ud af at det mødes i år 20748. Hver gang der går 365 år indhenter den med 11 år.
Nu står jeg med flere sider beregninger som jeg ikke kan overskue. Jeg ved ikke hvordan jeg kom frem til dette år.
Der må der være nogen som har et forslag. Kom nu folkens giv en hjælpende hånd.
Skriv et svar til: opstilling af ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
