Matematik

areal

06. december 2007 af LarsUlri (Slettet)
En funktion f er bestemt ved f(x)=e^x-4x
I fjerde kvadrant afgrænser grafen for f sammen med førsteaksen en punktmængde der har et areal.

a) bestem arealet af denne punktmængde.



Nogen der ved hvordan jeg skal gøre det når jeg ikke kender x-værdierne og derfor ikke kan regne det bestemte integrale?

:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2007 af josemaria (Slettet)

Du finder skæringen med førsteaksen. D.v.s.:

e^x-4x=0

Så har du i hvert fald dit interval.

Svar #2
06. december 2007 af LarsUlri (Slettet)

jeg skal i diferentiere den først?

Svar #3
06. december 2007 af LarsUlri (Slettet)

hvad skal jeg så gøre når det giver en negativ værdi?

(a(m)=-1,8343) ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2007 af josemaria (Slettet)

Nej.. Du finder intervallet ved at løse denne ligning:


e^x-4x=0

Så skulle den gerne spytte to resultater ud, hvor du kalder det mindste a, og det største b.

Svar #5
06. december 2007 af LarsUlri (Slettet)

ja det ved jeg, men har regnet videre og fundet det besteme intergrale (arealet)...men det giver en negativ værdi..

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2007 af josemaria (Slettet)

Hvordan kunne jeg vide, at du var nået så langt? :P

Du tager bare den numeriske værdi af tallet.. :)

Svar #7
06. december 2007 af LarsUlri (Slettet)

må man godt det?

Skriv et svar til: areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.