Matematik

masse beregning af pyramide.

07. december 2007 af MRL (Slettet)
jeg har siddet lidt og læst om beregning af en pyramides masse, men kan ikke finde nogen egentlig formel på det. er der nogle der ved hvordan den lyder.

ydermere sidder jeg med en opgave der går på at regne arealet af en trekant ud hvor jeg kender de to af siderne, og skal finde den sidste for at kunne benytter herots formel.

jeg ved jeg kan finde siden vha. cosinus, men jeg har ikke en bog om det og kan ikke huske det. kan nogle evt. huske hvordan den lyder også.

på forhånd tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2007 af Da-ted (Slettet)

Du skal kende massefylden først. Går jo lidt an på om det er en pyramide af fjer eller en pyramide af guld:)

Ellers er formlen : m = rho * V

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2007 af Da-ted (Slettet)

Og til den anden opgave skal du bruge en vinkel medmindre det er en retvinklet trekant

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2007 af josemaria (Slettet)

Skriv din opgave ind.

Svar #4
07. december 2007 af MRL (Slettet)

pyramiden er 146m høj og 233 m bred.
pyramiden er bygget af sten med densiteten 2500kg/m3

den lyder på at beregne arealet af pyramiden.
og beregne pyramidens masse.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2007 af Da-ted (Slettet)

Du beregner først volumen af pyramiden.

Så vidt jeg husker er det noget i stil med : V = (1/3) * h * G.

Indsætter du dit data her får du Volumen ud i kubikmeter. Brug da formlen
m = rho * V og du kender massen.

Svar #6
07. december 2007 af MRL (Slettet)

svar#1.

ville det letteste ikke være at tage en af siderne og dele den ind i retvinklede trekanter.


svar#5
mange tak. jeg vil prøve mig frem.


Svar #7
07. december 2007 af MRL (Slettet)

volumen skulle være fundet.

men kan nogle forklare mig hvad rho er, og hvordan den bruges i denne sammenhæng.

Skriv et svar til: masse beregning af pyramide.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.