Matematik
Differentiale af en cirkel
07. december 2007 af
Perrep (Slettet)
Jeg har den her ligning:
(x-50)^2+(y+209.105)^2=215^2
som jo er en ligning for en cirkelm, den ligning skal jeg have differenteret, men ved sku ikke lige hvordan og hvorledes når y ikke er isoleret, så jeg tænker lidt at y skal isoleres, og jeg har prøvet at gange (y+209.105)^2 ud, så får jeg den til 211.105y^2+481.21 men det kan jeg bare ikke få til at passe, nogle der kan hjælpe mig?
(x-50)^2+(y+209.105)^2=215^2
som jo er en ligning for en cirkelm, den ligning skal jeg have differenteret, men ved sku ikke lige hvordan og hvorledes når y ikke er isoleret, så jeg tænker lidt at y skal isoleres, og jeg har prøvet at gange (y+209.105)^2 ud, så får jeg den til 211.105y^2+481.21 men det kan jeg bare ikke få til at passe, nogle der kan hjælpe mig?
Svar #1
07. december 2007 af peter lind
Du skal bruge implicit differention. Hvis du som her har en funktion givet ved h(x)=f(x)+g(y) bliver h'(x) = f'(x)+g'(y)*y'
Skriv et svar til: Differentiale af en cirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
