Kemi
Nikotins opløselighed i vand
08. december 2007 af
HendesO (Slettet)
Jeg sidder med følgende opgaver jeg har fået udleveret.
Nikotin har en grænseværdi på 0,5 mg/m3
* Nikotins pKb-værdi = 6,2 ved 25o C
* Dødelig dosis for voksne mennesker ved oral indtagelse = 40-50 mg
* Tobakken i en almindelig dansk cigaret indeholder ca. 18 mg nikotin
* I røgen fra en cigaret er der i gennemsnit ca. 5 mg nikotin
* Af dette vil ca. 4 mg ende i luften i lokalet
Opgave
* Beregn nikotins molære masse.
* Beskriv, hvordan du vil fremstille en 2,5 · 10-3 M-opløsning af nikotin i vand.
* Hvad er pH i opløsningen ved 25o C?
* Hvad er nikotins opløselighed i vand?
Jeg har lavet de første 3, men jeg er gået i stå med hvordan jeg skal beregne opløseligheden i vand.
Nogen der ved hvordan dette gøres?
Nikotin har en grænseværdi på 0,5 mg/m3
* Nikotins pKb-værdi = 6,2 ved 25o C
* Dødelig dosis for voksne mennesker ved oral indtagelse = 40-50 mg
* Tobakken i en almindelig dansk cigaret indeholder ca. 18 mg nikotin
* I røgen fra en cigaret er der i gennemsnit ca. 5 mg nikotin
* Af dette vil ca. 4 mg ende i luften i lokalet
Opgave
* Beregn nikotins molære masse.
* Beskriv, hvordan du vil fremstille en 2,5 · 10-3 M-opløsning af nikotin i vand.
* Hvad er pH i opløsningen ved 25o C?
* Hvad er nikotins opløselighed i vand?
Jeg har lavet de første 3, men jeg er gået i stå med hvordan jeg skal beregne opløseligheden i vand.
Nogen der ved hvordan dette gøres?
Svar #2
08. december 2007 af HendesO (Slettet)
Ja men kræver det ikke at man har en reaktion at gå ud fra?
Skriv et svar til: Nikotins opløselighed i vand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
