Matematik
Funktion
10. december 2007 af
Cristiano90 (Slettet)
hej nogen der kan hjælpe..
har en opgave der lyder sådan:
en funktion f er givet ved
f(x)=kvadratrod(x)+4/x
bestem difinitionsmængden for
beregn den værdi af x, for hvilken f har minimum
bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,5)
på forhånd tak
har en opgave der lyder sådan:
en funktion f er givet ved
f(x)=kvadratrod(x)+4/x
bestem difinitionsmængden for
beregn den værdi af x, for hvilken f har minimum
bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,5)
på forhånd tak
Svar #1
10. december 2007 af Mestertyv (Slettet)
1. Kig på hvilke værdier x må være og hvilke x ikke må være
2. løs ligningen f'(x) = 0
3. en linies ligning er y = ax + b. Find a ved hjælp af f'(x), indsæt derefter x- og y-koordinatet i ovenstående ligning og isoler b
2. løs ligningen f'(x) = 0
3. en linies ligning er y = ax + b. Find a ved hjælp af f'(x), indsæt derefter x- og y-koordinatet i ovenstående ligning og isoler b
Svar #2
10. december 2007 af dnadan (Slettet)
Dm, må man dividere med 0 eller tage kvadratroden af et negativt tal=
løs ligningen f'(x)=0 og vis, at der er tale om et minimum.
beregne føst f'(1), herefter har du en hældning og et punkt, heraf kan forskriften for tangenten findes.
løs ligningen f'(x)=0 og vis, at der er tale om et minimum.
beregne føst f'(1), herefter har du en hældning og et punkt, heraf kan forskriften for tangenten findes.
Svar #3
10. december 2007 af peter lind
For hvilket tal kan man uddrage kvadratroden og hvilken tal kan man ikke dividere med ?. Svaret på de 2 spørgsmål angiver definitionsmængden.
Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0. Blandt disse løsninger find de x'er hvor der varieres med - 0 +.
hældningen for tangenten er f'(1).
Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0. Blandt disse løsninger find de x'er hvor der varieres med - 0 +.
hældningen for tangenten er f'(1).
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
