Matematik
Skæringspunkt mellem to eksponentielle udviklinger
19. februar 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej!
Jeg har to eksponentielle udviklinger:
f(x)=4,1424*1,1063^x
og
g(x)=10*0,93^x
Hvordan beregner jeg koordinatsættet til skæringspunktet mellem de to grafer?
På forhånd tak!
Hilsen Jeppe
Jeg har to eksponentielle udviklinger:
f(x)=4,1424*1,1063^x
og
g(x)=10*0,93^x
Hvordan beregner jeg koordinatsættet til skæringspunktet mellem de to grafer?
På forhånd tak!
Hilsen Jeppe
Svar #2
20. februar 2003 af SP anonym (Slettet)
Det prøvede jeg også, men hvordan isolerer jeg så x? Kan du måske vise udregningerne?
På forhånd tak"
Hilsen Jeppe
På forhånd tak"
Hilsen Jeppe
Svar #4
20. februar 2003 af Mr_Fuzzy (Slettet)
Her er mit forslag til en udregning hvor de to ligninger er sat li hinanden:
f(x)=4,1424*1,1063^x og
g(x)=10*0,93^x
4,1424*1,1063^x = 10*0,93^x =>
4,1424/10 = 0,93^x/1,1063^x =>
4,1424/10 = 0,84064^x =>
log(4,1424/10) = x * log(0,84064)=>
log(4,1424/10) /log(0,84064 = x
altså x = 5,07691
f(x)=4,1424*1,1063^x og
g(x)=10*0,93^x
4,1424*1,1063^x = 10*0,93^x =>
4,1424/10 = 0,93^x/1,1063^x =>
4,1424/10 = 0,84064^x =>
log(4,1424/10) = x * log(0,84064)=>
log(4,1424/10) /log(0,84064 = x
altså x = 5,07691
Svar #5
21. februar 2003 af SP anonym (Slettet)
Tak!
...men hvad så med y-koordinaten når jeg kender x=5,07691 ?
...men hvad så med y-koordinaten når jeg kender x=5,07691 ?
Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem to eksponentielle udviklinger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
