Kemi

Styrkekonstant for diprot base

14. december 2007 af HendesO (Slettet)
Når man har tegnet en kurve over en titrering, og har fået opgaven "bestem styrkekonstanten for den diprote base",
kan man så bruge, at ved ækvivalenspunktet er pH=pKs.
Og herefter sige pks+pkb = 14 => pKb = x

Eller skal man have fat i noget andet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Syrekonstant for diprot base?? Det lyder interessant... :)
Mener du syre? Eller mener du basekonstanten?

Det er rigtigt at pKs + pKb = 14, jeg er dog ikke sikker på, hvad du mener med x?

Svar #2
14. december 2007 af HendesO (Slettet)

Jeg har skrevet styrkekonstant. :)

Det jeg mente var, om man kunne beregne styrkekonstanten/basekonstanten ud fra pKs+pKb, og x er så bare det tal pKb giver i pKs+pKb=14

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Hehe, der var jeg lige for hurtig. Man læser det, man gerne vil + jeg har siddet og rodet med SYREkonstanter hele dagen :)

Jo, hvis du kender pKs af en syre og vil finde pKb for den korresponderende base, aå kan du bruge 14-pKs = pKb.

Svar #4
14. december 2007 af HendesO (Slettet)

Haha, det er forståeligt så. :P
Men super, mange tak. Det var lige det jeg skulle høre. :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2010 af pretty2710 (Slettet)

 Hvad er en diprot base? En base der kan afgive eller optage to H?


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. december 2010 af mathon

          ...baser optager jo H+ ...       ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2010 af mathon

i øvrigt

                                            pOH = pKb + log(cs/cb)


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2010 af pretty2710 (Slettet)

 oka. Tak skulle bare lige være helt sikker


Skriv et svar til: Styrkekonstant for diprot base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.