Fysik

Varmekapacitet af et system

14. december 2007 af sdj (Slettet)
Hej.
Jeg skal beregne et kemisk systems varmkapacitet:

Systemet består af et stof opløst i vand som befinder sig et plasticbæger.

For at finde varmekapaciteten blev et lod opvarmet til 100 grader C og overført til systemet.

Jeg har følgende tal at regne på:

t_lod = 100 grader C

t_system før tilførsel af lod = 13,6 grader C

t_system efter tilførsel af lod = 25,2 grader C

m_lod = 103,68 g

Loddet var af aluminium


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Brug formlen
delta Q = c*m*delta T

Isoler c, sæt kendte værdier ind.

Svar #2
14. december 2007 af sdj (Slettet)

"delta Q = c*m*delta T"

Er det så m for loddet der skal bruges? Og jeg kender da ikke Q ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2007 af mathon

modtagelse = afgivelse

systemet modtager
loddet afgiver

C*(25,2-13,6)K = (103,68 g)*(0,90 J/(g*K))*(100-25,2)K

eller uden enheder
C*(25,2-13,6) = 103,68*0,90*(100-25,2), hvoraf C beregnes....

Svar #4
14. december 2007 af sdj (Slettet)

Jeg får det til 601,702 J/K. Er det rigtigt?

Kan det passe? Det skal lige siges at væsken i plasticbægeret var 50 mL 1,00 M NaOH og 50 mL 1,00 M HCl.

Svar #5
14. december 2007 af sdj (Slettet)

Jeg får det til 601,702 J/K. Er det rigtigt?

Kan det passe? Det skal lige siges at væsken i plasticbægeret var 50 mL 1,00 M NaOH og 50 mL 1,00 M HCl.

Svar #6
14. december 2007 af sdj (Slettet)

#2

"C*(25,2-13,6)K = (103,68 g)*(0,90 J/(g*K))*(100-25,2)K"

Skal der ikke stå:

C*(25,2-13,6)K = -((103,68 g)*(0,90 J/(g*K))*(25,2-100)K ??

Kan det passe at systemet har en varmekapacitet på 601,702 J/K?

Skriv et svar til: Varmekapacitet af et system

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.