Fysik
Energi
14. december 2007 af
susanne_c (Slettet)
Hej
For at stabilisere omdrejningstallet er en prøvestand forsynet med et svinghjul, der er forbundet direkte til motorens drivaksel (krumtapakslen). Svinghjulet består af en stålring med en masse på 6,4 kg og en radius på 22 cm samt tre eger, hver med massen 1,2 kg.
[Link]
Bestem den kinetiske energi oplagret i svinghjulet
For at stabilisere omdrejningstallet er en prøvestand forsynet med et svinghjul, der er forbundet direkte til motorens drivaksel (krumtapakslen). Svinghjulet består af en stålring med en masse på 6,4 kg og en radius på 22 cm samt tre eger, hver med massen 1,2 kg.
[Link]
Bestem den kinetiske energi oplagret i svinghjulet
Svar #1
14. december 2007 af susanne_c (Slettet)
http://www.peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=84615
Svar #3
15. december 2007 af susanne_c (Slettet)
den snurrer rundt med en hastighed på 3000 omdrejninger i minuttet eller 50 omdrejninger i sekundet.
Svar #4
15. december 2007 af JesperJuul (Slettet)
Hehe, se det var rimelig vigtigt... :)
Start med at regn inertimomentet ud.
I = 3 * I_stang + I_ring
I_stang = 1/3 * 1,2 kg * (0,22 m)^2
I_ring = 6,4 kg * (0,22m)^2
Herefter er
E_rot = 1/2 * I * w^2 (w=50/s).
Start med at regn inertimomentet ud.
I = 3 * I_stang + I_ring
I_stang = 1/3 * 1,2 kg * (0,22 m)^2
I_ring = 6,4 kg * (0,22m)^2
Herefter er
E_rot = 1/2 * I * w^2 (w=50/s).
Skriv et svar til: Energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
