Kemi

Titrering - Beregning af koncentration

15. december 2007 af sdj (Slettet)
Jeg titrerer 100 mL AgI med 18,1 mL 0,05M KI.

Ag^+ + I^- ---> AgI

Jeg skal finde koncentrationen af I^- i AgI. Er der nogen som kan vise mig hvordan jeg gør det?

Svar #1
15. december 2007 af sdj (Slettet)

Jeg har beregnet stofmængden af I^- som jeg tilsætter til:

n=V*c = 0,0181 L * 0,05 mol/L = 0,000905 mol

Og da koefficienterne er de samme ved I^- og AgI må der også være 0,000906 mol AgI. Så burde jeg kunne finde koncentrationen af I^- i AgI ved :

c = n/V = 0,000905 mol / 0,1 L = 0,00906 mol/L

Er dette korrekt? Er meget i tvivl.



Svar #2
15. december 2007 af sdj (Slettet)

Hov har læst forkert. Skrive lige nedenuder hvad jeg skal inden nogen begynder at hjælpe :)

Svar #3
15. december 2007 af sdj (Slettet)

Jeg skal regne på følgende ligevægt:

PbSO_4 + 2I^- <---> PbI_2 + SO_4^2-

Jeg titrerer 25 mL af opløsningen med 0,05M KI

Efter at have tilsat 18,1 mL KI er der ækvivalente mængder.

Jeg skal nu beregne koncentrationen af SO_4^2-.

Derfor vil jeg først finde stofmængden af tilsat I^- som jeg har tilsat:

n=V*c = 0,0181 L * 0,05 mol/L = 0,000905 mol

Så ved jeg at der er 0,004525 mol SO_4^2-. Så kan jeg finde koncentrationen af SO_4^2-:

c = n/V = 0,004525 mol / 0,025 L = 0,00906 mol/L = 0,181 M


Er dette korrekt?
Er meget i tvivl så håber nogen kan hjælpe mig.

Svar #4
15. december 2007 af sdj (Slettet)

Nej, har skrevet det helt forkert op. Glem alt det her. Laver en ny tråd.

Skriv et svar til: Titrering - Beregning af koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.