Matematik
ellipseligningsproblem igen..
16. december 2007 af
telefon (Slettet)
hej..
jeg har er kommet i problemer med en ligning:
9*(x)^(2) - 54*x + 4*(y)^(2) + 16*y - 47=0
som jeg ikke kan få til at blive ellipseligningsform
jeg er kommet frem til:
(9*x*(x - 6))/(47) + (4*y*(y + 4.))/(47) =1
og ved ik helt om det er rigtigt, og hvis det er hvad skal jeg så gøre nu?
håber i gider hjælpe :)
mange tak på forhånd
og god jul
jeg har er kommet i problemer med en ligning:
9*(x)^(2) - 54*x + 4*(y)^(2) + 16*y - 47=0
som jeg ikke kan få til at blive ellipseligningsform
jeg er kommet frem til:
(9*x*(x - 6))/(47) + (4*y*(y + 4.))/(47) =1
og ved ik helt om det er rigtigt, og hvis det er hvad skal jeg så gøre nu?
håber i gider hjælpe :)
mange tak på forhånd
og god jul
Svar #1
16. december 2007 af n.soendergaard (Slettet)
Hey er ikke helt rigtigt det du er kommet frem til. Har selv lige lavet beregningerne og er kommet frewm til et svar som danner den samme ellipse som din formel angiver.
Udregningen er:
9x²-54x+4y²+16y-47=0 ?
9*(x²-6x)+4*(y²+4y)-47=0 ?
9*((x-3)²-9)+4*((y+2)²-4)=47 ?
9*(x-3)²-81+4*(y+2)²-16=47 ?
9*(x-3)²+4*(y+2)²=144 ?
(9*(x-3)²/144)+(4(y+2)^2/144)=1 ?
((x-3)²/16)+((y+2)²/36)=1
Håber dette hjælper...hvis ikke kan du skrive igen.
mvh Niels S
Udregningen er:
9x²-54x+4y²+16y-47=0 ?
9*(x²-6x)+4*(y²+4y)-47=0 ?
9*((x-3)²-9)+4*((y+2)²-4)=47 ?
9*(x-3)²-81+4*(y+2)²-16=47 ?
9*(x-3)²+4*(y+2)²=144 ?
(9*(x-3)²/144)+(4(y+2)^2/144)=1 ?
((x-3)²/16)+((y+2)²/36)=1
Håber dette hjælper...hvis ikke kan du skrive igen.
mvh Niels S
Skriv et svar til: ellipseligningsproblem igen..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
