Kemi

Problemer med at beregne nogle koncentrationer.

16. december 2007 af Pernille B (Slettet)
Hej.
CO reagere med diiodpentoxid:
5CO+I2O5-->5CO2+I2
Reaktionen reagere i ethanol.
Man fremstiller fire standardopløsninger til brug af analysen. Standard I indeholder 0,001mol I2 pr. L opløsning.
De tre andre fremstilles således:
II: 50mL af standard I overføres og der fyldes op til 100mL.
III: 25mL af standard I overføres og der fyldes op til 100mL.
IIII: 15mL af standard I overføres og der fyldes op til 100mL.
Nu skal jeg beregne koncentrationen af standard II, III og IIII.
Hvordan gør jeg det?????

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2007 af mathon

II: 50 mL af standard I overføres og der fyldes op til 100 mL

50 mL af standard I indeholder
n(I2) = (50 mL)*(0,001 mmol/mL) = 0,05 mmol

c(I2) = (0,05 mmol)/(10 mL) = 0,0005 mmol/mL = 0,0005 mol/L = 0,0005 M

III og IV beregnes på samme vis.....

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2007 af mathon

tastfejl:
c(I2) = (0,05 mmol)/(10 mL)..... --> c(I2) = (0,05 mmol)/(100 mL) =

Skriv et svar til: Problemer med at beregne nogle koncentrationer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.