Matematik

simpel ligning

16. december 2007 af Alcone (Slettet)
Hej,
Synes selv denne ligning ser ret simpel ud og måske er det dumt af mig at spørge, men hvordan udregner man h?

16,8 = 1/3h * 4,2

Skal man isolere h?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2007 af Zalam (Slettet)

ja du skal isolere h :)

Svar #2
16. december 2007 af Alcone (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2007 af sound_of_cry (Slettet)

hvis du flytter 4,2 over på den anden side af lighedstegnet, så får du 16,8/4,2 =1/3h også tror jeg at du skal dividere med 1/3, men er altså ikke sikker.. er ikke særlig god til mat, sorry


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2007 af nquist (Slettet)

Du skal flytte 4,2 over på den anden side og dividere det med 16,8
når dividere de to tal får 4=1/3h.. så ganger du med 3 på begge sider og så får 12=h

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

#3.
Men at dividere med 1/3 ville også have virket.. Gange med 3 og dividere med 1/3 er det samme :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2007 af Mikkat (Slettet)

Ja - man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk, så man dividerer med 1/3 ved at gange med 3/1 som er det samme som 3

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. december 2007 af sound_of_cry (Slettet)

så var det da også næsten rigtigt, det jeg sagde ;-)

Skriv et svar til: simpel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.