Matematik

eksponential funktion!

05. januar 2008 af katrineu (Slettet)
Hej :)
Jeg har oplysningerne om en eksponentielt voksende funktion at f(1)=2 og f(3)=18
Jeg skal så lave en forskrift for f.
Har jeg ikke ret i at den vil hedde f(x)=2^x ?
hvis altså dette er er forskrift?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Nej, benyt formlen

a = (x2-x1)'te rod af (y2/y1)

til at beregne at a=3.

Svar #2
05. januar 2008 af katrineu (Slettet)

den er jeg ikke helt med på

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Hvad er du ikke med på?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2008 af Runes-pige (Slettet)


a=(y2/y1)^(1/(x2-x1))

Når du så har regnet a ud, sætter du det ind i formlen, og bruger det ene punkt til at udregne b.


Svar #5
05. januar 2008 af katrineu (Slettet)

En eksponeltial funktion hedder f(x)=a^x

Forveksler i den ikke med en eksponentiel udvikling?

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

En eksponentielfunktion hedder f(x)=ba^x eller f(x)=b*e^kx


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

#6 Hvorfor virker TeX'en ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. januar 2008 af ibibib (Slettet)

#5 Nej, men måske forveksler du dem?

Der er forskel på en eksponentielt voksende funktion og en eksponeltialfunktion.

En eksponentielt voksende funktion er en eksponentiel udvikling og har forskriften f(x)=b·a^x.

Svar #9
05. januar 2008 af katrineu (Slettet)

Så er det mig der forveksler!
Jeg beregner a til at være 0,25. Så skal jeg finde b, men jeg har intet punkt?

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Jo, du har.

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. januar 2008 af ibibib (Slettet)

#9 a=3 som jeg skrev i starten af tråden.

Du har to punkter, så du må bare vælge et af dem når du beregner b. Svaret bliver b=2/3.

Svar #12
05. januar 2008 af katrineu (Slettet)

Mange tak for tålmodigheden. er med nu, men kendte ikke den formel for a.
Er du sikker på a er 3, og ikke 4?

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Ja, hvis du skrev rigtigt i #0, så er f(x)=2/3·3^x.
Lav selv en kontrol ved at beregne f(1) og f(3).

Skriv et svar til: eksponential funktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.