Matematik
lille bitte spørgsmål
06. januar 2008 af
mullllllle (Slettet)
hvornår bruger man cos^-1?
kan inte huske
kan inte huske
Svar #1
06. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Det gør du fx. når du har en ligning af typen:
cos(x)=k
<=>
x=cos^-1(k)
dvs. når du skal isolere den variable under cos
cos(x)=k
<=>
x=cos^-1(k)
dvs. når du skal isolere den variable under cos
Svar #2
06. januar 2008 af mullllllle (Slettet)
kan jeg sætte tal som 0,548765 ind, eller skal man bruge "alm." cosinus her?
sidder og hygger mig med noget matematik men husker inte reglerne '
tihi ;B
sidder og hygger mig med noget matematik men husker inte reglerne '
tihi ;B
Svar #3
06. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Her antager jeg, at du er i gang med trekants regning, dvs.
cos(V)=k
Mit bud ville være, at du her har k, thi din vinkel ellers ville være meget lille.
Så du skulle nok bruge:
V=cos^-1(k)
Men jo, du kan godt taget cos til dit tal, selvom jeg ikke umiddelbart vil tro, at det er dét du skal i denne opgave.
cos(V)=k
Mit bud ville være, at du her har k, thi din vinkel ellers ville være meget lille.
Så du skulle nok bruge:
V=cos^-1(k)
Men jo, du kan godt taget cos til dit tal, selvom jeg ikke umiddelbart vil tro, at det er dét du skal i denne opgave.
Skriv et svar til: lille bitte spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
