Matematik

funktion

07. januar 2008 af jwan20 (Slettet)
ved dyrkning af en bestemt bakterie optælles af bakterier med jævne mellemrum igennem nogle timer. ved forsøgets start var der 15 bakterier, og det viser sig, at antallet af bakterier fordobles, hver gang der er gået 22 minutter.

a) opstil en formel, der beskriver antal bakterier som funktion af antal minutter efter forsøgetss start.



Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Se på fordoblingskonstanten.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2008 af mathon

y = 15*a^t

30 = 15*a^22

isoler a....

Svar #3
07. januar 2008 af jwan20 (Slettet)

ja det fordobles. men bliver det så
f(x)=
det det jeg ik ved øhh

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2008 af Marcovergaard (Slettet)

du kan vel skrive det som:

y(t)=

hvor t er tiden.

Hvis det er det du mener ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Du har en eksponentielfunktion: f(x)=y=be^(kt)

Herudover ved du at T2=22

T2=22=ln(2)/k <=> k=ln(2)/22 <=> k=0,031507

Dermed: f(x)=15*e^(0,031507t)

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Hovsa. Det er naturligvis f(t)

Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.