Matematik
opskriv funktion
07. januar 2008 af
LiL-H (Slettet)
Jeg håber at I kan hjælpe med denne opgave. Jeg skal simpelthen ikke finde ud af at opskrive en funktion, der passer til.
Opgaven lyder således:
Driften af et bestemt skib koster fast 20.000 § i timen, hvortil kommerudgifter til brændstof.
Når skibet sejler med konstant fast v (sømil pr.time.) er udgifterne til brændstof 2*v^3§ i timen.
Mit eget bedste bud er y=20.000v +2*v^3
Opgaven lyder således:
Driften af et bestemt skib koster fast 20.000 § i timen, hvortil kommerudgifter til brændstof.
Når skibet sejler med konstant fast v (sømil pr.time.) er udgifterne til brændstof 2*v^3§ i timen.
Mit eget bedste bud er y=20.000v +2*v^3
Svar #1
07. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Jeg går ud fra at opgaven lyder på at du skal finde prisen som funktion af tiden, men jeg synes det er lidt uklart formuleret.
Så hvis v er skibets fart, har den ikke noget at gøre med de 20.000. Derimod hvis du ganger t med de 20.000, og hvad prisen på brændstof er, får du en funktion der hedder:
y=20.000t+2*(v^3)t
Så hvis du kender hastigheden på båden, og hvor lang tid det drejer sig om, kan du udregne prisen.
Så hvis v er skibets fart, har den ikke noget at gøre med de 20.000. Derimod hvis du ganger t med de 20.000, og hvad prisen på brændstof er, får du en funktion der hedder:
y=20.000t+2*(v^3)t
Så hvis du kender hastigheden på båden, og hvor lang tid det drejer sig om, kan du udregne prisen.
Svar #2
07. januar 2008 af peter lind
Jeg vil snarere gætte på at man vil foretage transporten mellem 2 havne så billig som mulig. Det betyder at sejltiden t bliver L/v hvor L er afstanden mellem havnene. Den samlede omkostning mellem havnene bliver så
20000*L/v + 2*(v^3)L/v = 20000*L/v +2*v^2/L
Man kan så finde den fart, der gør sejlomkostningen så lav som mulig.
20000*L/v + 2*(v^3)L/v = 20000*L/v +2*v^2/L
Man kan så finde den fart, der gør sejlomkostningen så lav som mulig.
Skriv et svar til: opskriv funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
