Fysik
stående bølger teori
09. januar 2008 af
keep (Slettet)
Hej
Jeg er ved at skrive en rapport om stående bølger, men jeg er gået lidt i stå i min teori/indledning. Jeg har kort skrevet om konstruktiv, destruktiv og resoansfrekvens. Er der nogen der har en god idé til hvad jeg mere kunne skrive. Evt en god perspektivering til hverdagen??
Jeg er ved at skrive en rapport om stående bølger, men jeg er gået lidt i stå i min teori/indledning. Jeg har kort skrevet om konstruktiv, destruktiv og resoansfrekvens. Er der nogen der har en god idé til hvad jeg mere kunne skrive. Evt en god perspektivering til hverdagen??
Svar #1
09. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)
Du kan bruge superpositionsprincippet til at forklare to bølger, med modsat retning, og hvordan og hvor de skaber stående bølger. Superpositionsprincippet giver følgende formel for den kombinerede bølge:
y(x,t)=y_1(x,t)+y_2(x,1)=y_m*sin(k*x-wt)+y_m*sin(k*x+wt). Denne formel beskriver altså en stående bølge. Størrelsen i parentesen er amplituden af oscillationen af strengelementet lokaliseret i x og k*x=n*pi for n de naturlige tal og tallet 0. Til hverdagen siger du?
Tænk på en snor, fastgjort i den ene ende, som du svinger med en vibrator i den anden ende, det karaktiske mønster vil udvise stående bølger.
y(x,t)=y_1(x,t)+y_2(x,1)=y_m*sin(k*x-wt)+y_m*sin(k*x+wt). Denne formel beskriver altså en stående bølge. Størrelsen i parentesen er amplituden af oscillationen af strengelementet lokaliseret i x og k*x=n*pi for n de naturlige tal og tallet 0. Til hverdagen siger du?
Tænk på en snor, fastgjort i den ene ende, som du svinger med en vibrator i den anden ende, det karaktiske mønster vil udvise stående bølger.
Svar #2
09. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)
Kommer lige i tanke om, at der kan produceres stående bølger på en tromme, de kan ses ved at smide lidt mørkt pulver på skindet. Så er der et hologram af en tredimentional stående bølge på en vibrerende klokke, der ser meget flot ud.
Skriv et svar til: stående bølger teori
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
