Matematik
Massefylde ud fra formel
10. januar 2008 af
Josefine123 (Slettet)
Kan ikke finde ud af hvor jeg skal starte med denne opgave:
1 kg vand har ved en temperatur på t¤ C (hvor 0¤ <t¤<30¤) et rumfang på
V=999,87-0,06426t+0,0085043t^2-0,0000679t^3 cm3.
Ved hvilken temperatur har vand den største massefylde?
Altså massefylden er jo masse/rumfang, så skal jeg sige 1 kg/ ovenstående formel for rumfang?
1 kg vand har ved en temperatur på t¤ C (hvor 0¤ <t¤<30¤) et rumfang på
V=999,87-0,06426t+0,0085043t^2-0,0000679t^3 cm3.
Ved hvilken temperatur har vand den største massefylde?
Altså massefylden er jo masse/rumfang, så skal jeg sige 1 kg/ ovenstående formel for rumfang?
Svar #1
10. januar 2008 af Danielras (Slettet)
massefylde = m / V
Da massen er konstant i dette forsøg, skal du altså finde minimum for V da massefylden så er størst.
Gør det ved at finde V' sæt den lig 0 og isoler med hensyn til t. Undersøg derefter at det er et minimum du har fundet.
Da massen er konstant i dette forsøg, skal du altså finde minimum for V da massefylden så er størst.
Gør det ved at finde V' sæt den lig 0 og isoler med hensyn til t. Undersøg derefter at det er et minimum du har fundet.
Skriv et svar til: Massefylde ud fra formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
