Kemi
Hurtig men svær opg
14. januar 2008 af
Lied1 (Slettet)
hej alle
Jeg er i gang med en opgave.. ved bare ik hvordan jeg skal løse den:
En given vandig opløsning må ikke indeholde for meget NaCl. Den testes ved, at man sammenblander 1,0 mL af opløsningen med 1,0 mL 0,10 M AgNO3 ved 25 grader. Ved testen må der ikke komme bundfald af AgCl(s).
Beregn det maximalt tilladelige indhold (g/100 mL) af NaCl i den givne opløsning.
Hvordan skal jeg gøre det.. skal jeg bruge opløsligehdsproduktet.. og hvad så..?
Jeg er i gang med en opgave.. ved bare ik hvordan jeg skal løse den:
En given vandig opløsning må ikke indeholde for meget NaCl. Den testes ved, at man sammenblander 1,0 mL af opløsningen med 1,0 mL 0,10 M AgNO3 ved 25 grader. Ved testen må der ikke komme bundfald af AgCl(s).
Beregn det maximalt tilladelige indhold (g/100 mL) af NaCl i den givne opløsning.
Hvordan skal jeg gøre det.. skal jeg bruge opløsligehdsproduktet.. og hvad så..?
Svar #1
15. januar 2008 af mathon
1,0 mL 0,10 M AgNO3 indeholder:
n(AgNO3) = (1,0 mL)*(0,10 mmol/mL) = 0,1 mmol AgNO3
AgNO3 er let opløseligt:
AgNO3 --> Ag^(+) + NO3^(-), hvoraf ses
1 mol AgNO3 ækvivalerer 1 mol Ag^(+)
0,1 mmol AgNO3 ækvivalerer 0,1 mmol Ag^(+)
NaCl er let opløseligt:
NaCl(s) --> Na^(+)(aq) + Cl^(-)(aq)
Ag^(+)(aq) + Cl^(-)(aq) <--> AgCl(s)
med
[Ag^(+)(aq)]*[Cl^(-)(aq)]=K_op = 2*10^(-10) M^2
...ta' den selv videre herfra.......
n(AgNO3) = (1,0 mL)*(0,10 mmol/mL) = 0,1 mmol AgNO3
AgNO3 er let opløseligt:
AgNO3 --> Ag^(+) + NO3^(-), hvoraf ses
1 mol AgNO3 ækvivalerer 1 mol Ag^(+)
0,1 mmol AgNO3 ækvivalerer 0,1 mmol Ag^(+)
NaCl er let opløseligt:
NaCl(s) --> Na^(+)(aq) + Cl^(-)(aq)
Ag^(+)(aq) + Cl^(-)(aq) <--> AgCl(s)
med
[Ag^(+)(aq)]*[Cl^(-)(aq)]=K_op = 2*10^(-10) M^2
...ta' den selv videre herfra.......
Skriv et svar til: Hurtig men svær opg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
