Kemi

Skriv formler for salte opg

15. januar 2008 af Vega107 (Slettet)
Hej

Okay måske er det det nemmeste fra kemi niveau C men jeg synes ikke helt mine resultater stemmer overens med Helge Myginds facitliste.
Er der nogen der har en forklaring??
Mine resultater kommer her:

Bariumbromid = BaBr2
Jern(III)sulfat= Fe2(SO4)3
Jern(II)chlorid= FeCl2
Ammoniumnitrat= NH4NO3
Kobber(I)oxid = Cu2O
Kobber(II)oxid= CuO
Calciumphosphat = Ca3Po2
Aluminiumoxid = Al2O3
Magnesiumnitrat = Mg(NO3)2
Bly(II)bromid = PbBr2
Mvh Vega


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2008 af mathon

Calciumphosphat = Ca3(PO4)2

Svar #2
17. januar 2008 af Vega107 (Slettet)

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2009 af yase92 (Slettet)

den der calciumphosphat = Ca3(PO4)2

hvor kommer de der små tal fra? calcium har 2 plusser, phosphat har 3 minusser.

hvad sker der så?

også når noget har en, noget andet har to, hvordan finder man så ud af det?

nogen der ka hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2009 af lasols (Slettet)

du skal have lige mange plusser og minuser derfor haves 3*2=6 plusser og 2*3=6 minuser

hvis du har noget der har en og npget der har to er det så det samme f.eks.

2Na+ + CO32- -> Na2CO3


Skriv et svar til: Skriv formler for salte opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.