Kemi
Hjælp til små udregninger!
16. januar 2008 af
887 (Slettet)
På baggrund, af et forsøg, som vi har lavet i kemi, får jeg følgende:
Masse af lighter (før): 17,00
Masse af lighter (efter): 16,56
GAssens volumen i måleglasset: 250mL
Vandets temperatur (aflæst med termometer): 20,7 grader celcius
Barometer stand (fundet på dmi.dk, da vi fik lov til dette): 1002,9 hpa (hecto pascal)
Så mit spørgsmål :) :
Hvordan udregner absolut temperatur?
HVordan udregner jeg gassens tryk til atm??
Hvordan udregner jeg gassens masse?
hvordan udregner jeg gassens molare masse, hvis jeg bruger ideealgas konstanten?
Mine forslag:
________________________________________________
Absolut temp: 20,7+273=297,7K
________________________________________________
Gassens tryk: 1002,9HPa*(10^5 Hpa/bar )= 10029 bar
10029bar/1.01325 = 0.989785 atm
så trækkes vanddampens tryk fra:
0.989785 atm – 0.02408 atm = 0.9695705 atm
_________________________________________________
gassens masse: 17,00-16,56=0,44
_________________________________________________
Den sidste har jeg ingen forslag til. Jeg ville nok isolere n i idealgas konstanten og finde denne, og derefter dele med massen, altså: 0,44/n=M
hvad siger i? noget jeg kan forbedre? Nogle fejl?
Masse af lighter (før): 17,00
Masse af lighter (efter): 16,56
GAssens volumen i måleglasset: 250mL
Vandets temperatur (aflæst med termometer): 20,7 grader celcius
Barometer stand (fundet på dmi.dk, da vi fik lov til dette): 1002,9 hpa (hecto pascal)
Så mit spørgsmål :) :
Hvordan udregner absolut temperatur?
HVordan udregner jeg gassens tryk til atm??
Hvordan udregner jeg gassens masse?
hvordan udregner jeg gassens molare masse, hvis jeg bruger ideealgas konstanten?
Mine forslag:
________________________________________________
Absolut temp: 20,7+273=297,7K
________________________________________________
Gassens tryk: 1002,9HPa*(10^5 Hpa/bar )= 10029 bar
10029bar/1.01325 = 0.989785 atm
så trækkes vanddampens tryk fra:
0.989785 atm – 0.02408 atm = 0.9695705 atm
_________________________________________________
gassens masse: 17,00-16,56=0,44
_________________________________________________
Den sidste har jeg ingen forslag til. Jeg ville nok isolere n i idealgas konstanten og finde denne, og derefter dele med massen, altså: 0,44/n=M
hvad siger i? noget jeg kan forbedre? Nogle fejl?
Svar #1
16. januar 2008 af daddymc (Slettet)
Du kan få lidt hjælp til hvordan du løser nogen af spørgsmålne her:
http://studieportalen.dk/Opgaver/787/Lightergas.aspx
http://studieportalen.dk/Opgaver/787/Lightergas.aspx
Skriv et svar til: Hjælp til små udregninger!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
