Kemi
Syre-base reaktion, calciumhydroxid
16. januar 2008 af
Liiinee (Slettet)
Hej, der er lige et par over jeg ikke helt kan finde ud af, opgaven lyder:
Ved forbrændingen af fossile brændsler dannes der CO2.
CO2 er en drivhusgas, og der kan derfor være god grund til at rense f.x. skorstensrøg, før den
udledes til atmosfæren.
Dette kan ske ved en reaktion med calciumhydroxid, f.x.:
CO2 (g)+ Ca(OH)2 (aq) ----> CaCO3 (s) + H2O(aq) (I)
I et modelforsøg hældes der 600mL 0,0200 M Ca(OH)2 i et bægerglas.
a) Beregn pH for opløsningen
Det har jeg fået til 12,3.
ph=-log(0,02) = 1,7
pH=14.00 - 1,7 = 12,3
Gennem opsløningen bobles der CO2 med en hastighed af 0,050mol/min. Under gennemboblingen måles pH for opløsningen.
1,2min efter star er pH faldet til 12,2
b) Beregn stofmængden af OH- i opløsningen til tiden 1,2min efter start.
venligst Line
Ved forbrændingen af fossile brændsler dannes der CO2.
CO2 er en drivhusgas, og der kan derfor være god grund til at rense f.x. skorstensrøg, før den
udledes til atmosfæren.
Dette kan ske ved en reaktion med calciumhydroxid, f.x.:
CO2 (g)+ Ca(OH)2 (aq) ----> CaCO3 (s) + H2O(aq) (I)
I et modelforsøg hældes der 600mL 0,0200 M Ca(OH)2 i et bægerglas.
a) Beregn pH for opløsningen
Det har jeg fået til 12,3.
ph=-log(0,02) = 1,7
pH=14.00 - 1,7 = 12,3
Gennem opsløningen bobles der CO2 med en hastighed af 0,050mol/min. Under gennemboblingen måles pH for opløsningen.
1,2min efter star er pH faldet til 12,2
b) Beregn stofmængden af OH- i opløsningen til tiden 1,2min efter start.
venligst Line
Svar #2
17. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
a)
Svaret er rigtigt, men du må ikke skrive ph=1,7. Skriv i stedet pOH=1,7
b)
Du løser opgave b på næsten samme måde som opgave a. Denne gang går du bare baglens.
Du ved at pOH=14-12,2=1,8
For at finde koncentrationen af OH- bruger vi
pOH=-log(c)=1,8 <=> log(c)=-1,8
Så ophæves logaritmen
c=10^(-1,8)=0,0158 M
Til sidst bestemmes stofmængden af OH-
n=c*V=0,158M*0,600L=0,00951mol=9,51mmol
Svaret er rigtigt, men du må ikke skrive ph=1,7. Skriv i stedet pOH=1,7
b)
Du løser opgave b på næsten samme måde som opgave a. Denne gang går du bare baglens.
Du ved at pOH=14-12,2=1,8
For at finde koncentrationen af OH- bruger vi
pOH=-log(c)=1,8 <=> log(c)=-1,8
Så ophæves logaritmen
c=10^(-1,8)=0,0158 M
Til sidst bestemmes stofmængden af OH-
n=c*V=0,158M*0,600L=0,00951mol=9,51mmol
Skriv et svar til: Syre-base reaktion, calciumhydroxid
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
