Matematik

Hurtig opgave.

17. januar 2008 af piip (Slettet)
Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med at løse denne opgave? Gerne med en forklaring, så er i søde.

Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (måly I bestemte enheder) efter forskriften
Y= 31,5 * 0,887^t
Jeg skal nu bestemme t for y= 19 hvordan gøre jeg?

På forhånd tusind tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

y=31,5*0,887^t

19=31,5*0,887^t
<=>
19/31,5=0,887^t
<=>
log(19/31,5)=log(0,887)*t
<=>
log(19/31,5)/log(0,887)=t

Svar #2
17. januar 2008 af piip (Slettet)

Har du en forklaring? For jeg forstår ikke en dyt af det? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2008 af aisha_123 (Slettet)

a) find t

y=31.5*(0.887)^(t) (pil)= y=31.5*(.887)^(t)
solve(ans, t) (Pil)= t=-8.33957*(ln(y) - 3.44999) and y > 0.

t er så t=-8.33957*(ln(y) - 3.44999) and y > 0.
===============================================

b) Nitratindholdet i spinaten er givet ved forskriften:
z=20.3 + 61.4*(0.884)^(t) (pil)= z=61.4*(.884)^(t) + 20.3

c)Nu skal jeg bestemme en forskrift for nitratindholdet som funktion af vitaminindholdet fra a)

z(y)=20.3 + 61.4*(0.884)^(-8.3395673912*(ln(y) - 3.44998754583))

Dette er fra min tidligere blækreging og er lavet i TI InterActive!
Håber er at det OK!

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

#2

Hvis i ikke har lært om logaritmerne (log, ln) kan ligningen ikke løses uden at bruge solve.
Jeg har ikke tid til at komme med en længere forklaring. Den får du nok, når din lærer føler for at lære jer det.

Svar #5
17. januar 2008 af piip (Slettet)

Ville du ikke sende mig din blæk? :) Kender du TI-Nspire?

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

#3 Du har jo ikke regnet t ud? Alt det du har skrevet er lommeregnersprog. :S

Svar #7
17. januar 2008 af piip (Slettet)

Nå nå Sherwood. :) Hehe, det er iorden.

Svar #8
17. januar 2008 af piip (Slettet)

aisha_123 : Hvad mener du med alle de der a) b) og c)?

Svar #9
17. januar 2008 af piip (Slettet)

Giver den -14,9?

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

En god ting i matematik er at tænke logisk. Hvornår kan tiden blive negativ?

log(19/31,5)/log(0,887)=t
<=>
t=4,22

Svar #11
17. januar 2008 af piip (Slettet)

Hvad mener du?

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. januar 2008 af aisha_123 (Slettet)

#8
de er spørgsmålene, som jeg skulle løse!

Svar #13
17. januar 2008 af piip (Slettet)

Nåå okay. :) Jamen hvordan ser din blæk ud? Hvad for nogle spørgsmpl, måske kan de hjælpe mig?

Skriv et svar til: Hurtig opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.