Kemi

PH opgave

17. januar 2008 af sapphirestar (Slettet)
Hej,

En lille opgave her jeg håber jeg kan få hjælp med:

Der fremstilles en opløsning af bariumhydroxid ved at opløse 5,10 g Ba(OH)2*8H2O(s) i vand i en 250 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op med vand til mærket.

a) Beregn de aktuelle konsentrationer af Ba^2+ og OH^- i opløsningen.

Opløsningen blandes nu med 150 mL 0,350 M HNO3. Blandingens temperatur reguleres til 25 grader celsius.

b) Beregn pH for den færdige blanding

c) Beregn de aktuelle koncentrationer af Ba^+, NO3^- og OH^- i blandingen

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2008 af Christinana (Slettet)

I den første skal du bruge m = M*n og c=n/V.

Svar #2
17. januar 2008 af sapphirestar (Slettet)

I know - har lavet den første, ([OH]=0,129 og [Ba]=0,0162), det er mere b'eren jeg har problemer med :/ Hjælp?

Svar #3
17. januar 2008 af sapphirestar (Slettet)

Hov, [Ba]=0,0647

Skriv et svar til: PH opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.