Matematik

To funktioner

19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)
Hvordan kan man bestemme en forskrift og difinitionsmængde for to sammensatte funktioner?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Det afhænger af funktionerne.

skriv dem ind, så er det lettere at forklare

Svar #2
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

f(x) = x^2 + sqrt(x) og g(x) = 2x + 1

(bestem forskrift og definitionsmængde for den sammensatte funktion g o f

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

h(x)= g(f(x)) = 2(x^2 + sqrt(x)) + 1

Den størst muligt definitionsmængde bestemmes ved at se på hvilke værdier x ikke må tage.

Svar #4
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

okey.. den sammensatte funktion kalder du h(x) ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

ja, den kunne også hedde k(x), t(x), dog ikke f(x) og g(x), da disse funktioner allerede er defineret.

Svar #6
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

okey.. Men forstår ikke helt hvordan jeg skal finde definitionsmængden.

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

for hvilke værdier er x er funktionen h ikke defineret? Kig her på:
- Må man tage kvadratroden af et negativt tal?
- Hvis der er en brøk, må man så dividere med 0?

Svar #8
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

nej det kan man ikke, men hvordan skal man skrive det op?
[1,-->[???

Svar #9
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

er der en forskel på om man udregner f(g(x)) eller g(f(x))??

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Dm(h)=]0;oo[

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

min fejl:
Dm(h)=[0;oo[

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#9 det er der:
f(g(x)) =(2x+1)^2 + sqrt(2x+1)

Svar #13
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

men hvordan ved man så hvad man skal finde? Er det fordi der i opgaven står g o f ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

g o f er præcis hvorfor.
hvis der stod f o g, så var det f(g(x))

Svar #15
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

okey. skulle bare være helt sikker.

Svar #16
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

Hvorfor er definitionsmængden egentlig 0?

Brugbart svar (0)

Svar #17
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#16 den er heller ikke nul, ta' du lige og kig på det igen.

Svar #18
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

nej altså jeg mener hvorfor er den [0, oo[? Jeg vil sige at den var [1,oo[

Skriv et svar til: To funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.