Kemi
Hjælp med syre og baser....
20. januar 2008 af
Nørden12345 (Slettet)
Hej,
jeg har en lille opgave som jeg er gået i stå i...
opg) Ulrikke afvejer 1,50g af en ukendt syre og opløser den i 100mL vand. Hun titrerer nu denne opløsning med 1,00M natriumhydroxid og får følgende data til en titrerkurve.
V/mL pH
0,0 2,02
5,0 3,04
10,0 3,71
15,0 4,37
19,0 5,32
20,0 8,65
21,0 11,92
25,0 12,60
30,0 12,89
a)beregn syrens molare masse.
b)beregn syrens syrekonstanter
c)hvilken syre kan der være tale om?
jeg kigger først på ækvivalenspunktet som er ved ca. 20mL dvs. stofmængderne er det samme ved 20mL. Så kan jeg finde stofmængden af natriumhydroxid ved formlen:
n=c*V<=> n= 1,00M * 0,020liter = 0,020mol.
dvs. stofmængden af syren er 0,020 mol også. så kan jeg finde molar massen ved : M=m/n<=> M=1,50g/0,02mol = 75g/mol
Problemet er at min lære siger at svaret burden være 150g/mol
jeg har en lille opgave som jeg er gået i stå i...
opg) Ulrikke afvejer 1,50g af en ukendt syre og opløser den i 100mL vand. Hun titrerer nu denne opløsning med 1,00M natriumhydroxid og får følgende data til en titrerkurve.
V/mL pH
0,0 2,02
5,0 3,04
10,0 3,71
15,0 4,37
19,0 5,32
20,0 8,65
21,0 11,92
25,0 12,60
30,0 12,89
a)beregn syrens molare masse.
b)beregn syrens syrekonstanter
c)hvilken syre kan der være tale om?
jeg kigger først på ækvivalenspunktet som er ved ca. 20mL dvs. stofmængderne er det samme ved 20mL. Så kan jeg finde stofmængden af natriumhydroxid ved formlen:
n=c*V<=> n= 1,00M * 0,020liter = 0,020mol.
dvs. stofmængden af syren er 0,020 mol også. så kan jeg finde molar massen ved : M=m/n<=> M=1,50g/0,02mol = 75g/mol
Problemet er at min lære siger at svaret burden være 150g/mol
Svar #1
20. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)
Tegn kurven og se om det kan tænkes, at der er to syregrupper i molekylet.
Svar #2
20. januar 2008 af Nørden12345 (Slettet)
hvordan kan jeg se om der er to syregrupper i molekylet.. der er kun et ækvivalenspunkt.
Skriv et svar til: Hjælp med syre og baser....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
