Kemi
Empirisk formlen
20. januar 2008 af
Dimentica (Slettet)
Hej alle
jeg har lige en opgave jeg slet ikke kan få til at passe:
Der udfældes den organiske syre, der indgik i esteren. Denne syre filtreres fra og analyseres med resultatatet: 68,84 masse% C og 4,95 masse% H.
Jeg har beregnet esterens molarmasse til 136, men jeg kan bare ikke få fundet den empiriske formel af syren..
Nogen der ka hjælpe ?
på forhånd tak..!
jeg har lige en opgave jeg slet ikke kan få til at passe:
Der udfældes den organiske syre, der indgik i esteren. Denne syre filtreres fra og analyseres med resultatatet: 68,84 masse% C og 4,95 masse% H.
Jeg har beregnet esterens molarmasse til 136, men jeg kan bare ikke få fundet den empiriske formel af syren..
Nogen der ka hjælpe ?
på forhånd tak..!
Svar #1
20. januar 2008 af niras (Slettet)
Et skud fra hoften: Molvægten kan beregnes sådan:
Mw = 12*nC + nH + 16*nO
Da det er en carboxylsyre ved du at nO = 2. Samtidig kender du masseprocenten af O.
Mw = 12*nC + nH + 16*nO
Da det er en carboxylsyre ved du at nO = 2. Samtidig kender du masseprocenten af O.
Svar #2
21. januar 2008 af Dimentica (Slettet)
jeg ved godt hvordan man beregner den empiriske formel.. det du skriver passer ik helt.. jeg ka bare ikke få det til at passe..
Skriv et svar til: Empirisk formlen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
