Matematik

økonomi

21. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)
Hvilken opsparings-måde giver det største slutresulta?
se på figuren og undersøg hvor meget der er opsparet efter 3 år med renter:

a) når der indsættes 6000 kr den 1.januar tre på hinanden føjgende gange.

figur bankbog 3,6% p.a med en årlig rentetilskrivning

Svar #1
21. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

hvordan regner man den ud?

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2008 af Zalam (Slettet)

6000 *(1+0.036)^3


Svar #3
21. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

det kan da ikke passa, da det skal give 19327,38kr??????????

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2008 af Zalam (Slettet)

prøv at skriv den op således:

6000 * (1+3.6/100)^3

så giver den 6672.

Svar #5
21. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

i min facit liste står der at den skal give øgive 19327,38kr!

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2008 af Zalam (Slettet)

Nårh nu ved jeg hvad der er..

Det er således.

år 1 indsættes 6000 på kontoen som får de 3.6% i rente dvs. der står 6216kr.
Yderligere indsættes 6000 dvs. der står 12216 nu.

Nu fås der renter af 12216kr til 3.6% dvs. der efter renter står; 12655,77kr

Nu sættes igen 6000kr ind så der står 18655,77kr disse får igen 3,6% i renter, så det resultere i 19.327.38

Svar #7
21. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

hvis jeg skal være helt ærlig fatter jeg intet. jeg vil gerne have udregninger

Svar #8
21. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2008 af Zalam (Slettet)

Til at starte med indsættes 6000 på kontoen.
Efter et år fås 3,6% i renter. 6000 / 100 * 3.6 = 216.
Beløb der står efter 1 år er: 6216kr.

Der indsættes nu yderligere 6000 på kontoen så der i alt 12216, efter et år får disse 3,6%. 12216 / 100 *3,6 = 439,78kr
beløb der står efter 2 år er: 12655,78kr

Nu indsættes igen 6000kr så beløbet er 18655,78kr. Efter et år får disse 3,6% i rente; 18655,78 / 100 * 3,6 = 671,61kr

Dvs. efter tre år står der; 18655,78 + 671,61 = 19327,38kr

Svar #10
21. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

når der indsættes 3000 kr den 1.januar og derefter hvert halve år - seks gange i alt??? hvad skal jeg så her

Svar #11
21. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

når der indsættes 3000 kr den 1.januar og derefter hvert halve år - seks gange i alt??? hvad skal jeg så her

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. januar 2008 af Zalam (Slettet)

er renterne igen pa eller pr halvår?

Svar #13
21. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

jeg ved at det skal give 19168,64 jeg tror det er halvt år

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. januar 2008 af stresset (Slettet)

Du skal benytte fremtidsværdiformelen som ser således ud:
A(n)= y (beløb) * ((1+r)^n-1)/r

altså: 6000 * ((((1+0,036)^3)-1)/0,036) = 18655,77

jeg får det til noget anderledes end dit facit som du kan se, derfor vil jeg umiddelbart mene at facitten er forkert...men ellers skal du bare gange 18655,77 med 1+r ..så får du det som står i dit facit...jeg slog lige op i min matematik-økonomi bog og fandt formlen og undrede mig en del over den i fht. hvad der står i dit facit og hvad Zalam har forklaret...

Brugbart svar (0)

Svar #15
22. januar 2008 af atten (Slettet)

#5

Man skal ikke stole på facitlister.

Skriv et svar til: økonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.