Matematik
Funktioner
21. januar 2008 af
batikha (Slettet)
Hej med jer :)
Jeg har brug for hjælp til en opgave, håber der er nogen som kan hjælpe, opgaven lyder således:
en funktion --> f(x)=4sin(0,7x) , 0 < x < 9
Jeg skal vise hvordan en ligningen f(x) = 3 kan løses ved aflæsning på grafen, dernæst skal jeg løse ligningen f(x)=3 ved beregning.
Jeg har tegnet funktionen ind på lommeregneren, Men ved ikke hvordan man aflæse f(x)=3
På forhånd tak
:)
Jeg har brug for hjælp til en opgave, håber der er nogen som kan hjælpe, opgaven lyder således:
en funktion --> f(x)=4sin(0,7x) , 0 < x < 9
Jeg skal vise hvordan en ligningen f(x) = 3 kan løses ved aflæsning på grafen, dernæst skal jeg løse ligningen f(x)=3 ved beregning.
Jeg har tegnet funktionen ind på lommeregneren, Men ved ikke hvordan man aflæse f(x)=3
På forhånd tak
:)
Svar #1
21. januar 2008 af Sentinox (Slettet)
For at lave den grafiske løsning, skal du tegne funktionen
f(x)=4sin(0,7x) , 0 < x < 9
Samt en ret linie igennem f(x)=3 (parallel med x-aksen), og aflæse skæringerne!
Jeg har lavet denne indtegning, og du kan se resultatet her:
http://peecee.dk/upload/view/92238
Vær opmærksom på at der i intervallet er to løsninger!
Håber det hjalp...
//Sentinox
f(x)=4sin(0,7x) , 0 < x < 9
Samt en ret linie igennem f(x)=3 (parallel med x-aksen), og aflæse skæringerne!
Jeg har lavet denne indtegning, og du kan se resultatet her:
http://peecee.dk/upload/view/92238
Vær opmærksom på at der i intervallet er to løsninger!
Håber det hjalp...
//Sentinox
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
