Matematik
funktioner.
22. januar 2008 af
DetNini (Slettet)
Jeg har to funktioner g(x)=168,6*0,9^x og f(x)=233,3*1,08^x, hvor jeg skal finde deres skæringspunkt med hinanden?
Kan du hjælpe mig med en fremgangsmåde? Kan man godt beregne diskriminanten d for at bestemme skæringspunktet, når man har med en eksponentiel funktion at gøre?
Altså man skal trække de to funktioner fra hinanden, men hvordan gør man det når det er eksponentielle funktioner??
Kan du hjælpe mig med en fremgangsmåde? Kan man godt beregne diskriminanten d for at bestemme skæringspunktet, når man har med en eksponentiel funktion at gøre?
Altså man skal trække de to funktioner fra hinanden, men hvordan gør man det når det er eksponentielle funktioner??
Svar #1
22. januar 2008 af dnadan (Slettet)
løs ligningen f(x)=g(x), hermed har du nu x-koordinaten for skærringspunktet, y-koordinaten findes ved indsættelse i enten f(x) eller g(x).
Extra hint:
168,6*0,9^x=233,3*1,08^x,
<=>
168,6/233,3 = 1,08^x/0,9^x = (1,08/0,9)^x
Extra hint:
168,6*0,9^x=233,3*1,08^x,
<=>
168,6/233,3 = 1,08^x/0,9^x = (1,08/0,9)^x
Skriv et svar til: funktioner.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
