Matematik

Tag et kig og se om d kan hjælpe mig? plzz

23. januar 2008 af monaaaaaaaaa (Slettet)
HM ville li spørge om der nogn derude som evt ved hvordan man kan gøre dette

jeg får stillet dette stykke:
Integraltegn:2*e^(4t)-8dt og skal fortælle hvilken regleregler jeg andvender for at regne dette ud?. hmm

Nogn der kan hjælpe mig med at regne det ud for forstår det virkelig ikk?

PS. ved godt j har sat indlæg ind før men jeg forstår det simpelthen ikk og syns det vigtig da jeg skal til prøve imorn om det.

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Bliv da ved med at skrive i samme indlæg!

S 2*exp(4t)-8 dt = S 2*exp(4t) dt + S -8 dt
Ved den første benyttes substitution:
z=4t, hvormed dz/dt=4 <=> dt= 1/4dz
Heraf:
S 2*exp(z)*1/4 dz -8t+k = exp(z)/2 -8t+k = exp(4t)/2-8t+k

Svar #2
23. januar 2008 af monaaaaaaaaa (Slettet)

okay nu har j lii nogn spørgmål, det kan godt dt r nogn dumme spørgsmål men
1) hvad mener du med exp`?
2) Hvad mener du med substitution
3) Z=4t hvad er Z for nogt?


ps. tusind tark for alt dt andet !.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2008 af dnadan (Slettet)

1) exp(x) = e^x
2) Substitution= udskiftning
3) Z er hvad du udskifter 4t med, således at det lettere kan integreres.

Svar #4
23. januar 2008 af monaaaaaaaaa (Slettet)

hmm, okay men er det et almindeligt bogstav Z man skriver, når du udskifter med nogt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#4 Det er helt almindeligt, dét kunne også have været q,p,i,o,u osv. alle bogstaver med undtagelse af din variabel(t) er brugbar.

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2008 af Suzan3 (Slettet)

Jeg har lært i min klasse at bruge t, men det er i og for sig rimelig ligemeget.

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#6 t kan ikke benyttes her, thi din variabel er t.

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2008 af Suzan3 (Slettet)

undskyld, det var mig der ikke havde kigget det godt nok igennem. Du kan selvfølgelig ikke lige bruge t i denne opgave da variablen er t.

Svar #9
23. januar 2008 af monaaaaaaaaa (Slettet)

okay men hvad nu hvis der havde stået f.eks 2*e^(4t)-8^3dt. hvordan havde j så gribet det sidste led an. altså. 8^3

Skriv et svar til: Tag et kig og se om d kan hjælpe mig? plzz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.