Matematik
funktioner
27. januar 2008 af
Mette12 (Slettet)
hej er der nogen der kan hjælpe mig med dette?
En potensfunkton er givet ved y=4x^3
spørgsmålet er:
Hvor mange procent vokser y med, hvis x fordobles?
Håber i kan hjælpe mig:)
En potensfunkton er givet ved y=4x^3
spørgsmålet er:
Hvor mange procent vokser y med, hvis x fordobles?
Håber i kan hjælpe mig:)
Svar #1
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Samme fremgangsmetode som i:
http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=462596
http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=462596
Svar #3
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)
(f(2x)-f(x))/f(x)
Med lidt omregning fås:
f(2x)/f(x)-1
=
b*(2x)^a/(b*x^a)-1
=
(2x)^a/x^a-1
=
(2x/x)^a-1
=
2^a-1
Hvorefter dette regnes om til procent.
Med lidt omregning fås:
f(2x)/f(x)-1
=
b*(2x)^a/(b*x^a)-1
=
(2x)^a/x^a-1
=
(2x/x)^a-1
=
2^a-1
Hvorefter dette regnes om til procent.
Skriv et svar til: funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
