Matematik
Annuitetslån, problemer med formlen
28. januar 2008 af
sejestephh (Slettet)
Godaften :)
Jeg sidder med en opgave om annuitetslån, som jeg skulle hjælpe min veninde med, og jeg kan simpelthen ikke forstå, hvad det er jeg gør galt .
Sådan lyder den:
Hvor mange gange skal der indbetales en månedlig ydelse på 5000 kr. hvis man ønsker at amortisere et lån på 2.000.000 kr. der forrentes med 0,8% pr. måned?
Min veninde havde denne formel til løsning af opgaven:
n = - (ln(1-(A*r)/y)/ln(1+r)
n = antal terminer
A = lånet (2.000.000)
r = rente (0,008)
y = ydelse pr. termin (5000)
Når jeg sætter talene ind i formlen, siger lommeregneren, at det ikke kan løses.
er der nogen af jer, der kan hælpe?
på forhånd, mange tak :)
Jeg sidder med en opgave om annuitetslån, som jeg skulle hjælpe min veninde med, og jeg kan simpelthen ikke forstå, hvad det er jeg gør galt .
Sådan lyder den:
Hvor mange gange skal der indbetales en månedlig ydelse på 5000 kr. hvis man ønsker at amortisere et lån på 2.000.000 kr. der forrentes med 0,8% pr. måned?
Min veninde havde denne formel til løsning af opgaven:
n = - (ln(1-(A*r)/y)/ln(1+r)
n = antal terminer
A = lånet (2.000.000)
r = rente (0,008)
y = ydelse pr. termin (5000)
Når jeg sætter talene ind i formlen, siger lommeregneren, at det ikke kan løses.
er der nogen af jer, der kan hælpe?
på forhånd, mange tak :)
Svar #1
28. januar 2008 af sejestephh (Slettet)
okay jeg har faktisk fundet ud af det .. så det er ligemeget :)
Skriv et svar til: Annuitetslån, problemer med formlen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
