Matematik
lille hjælp
29. januar 2008 af
Pernille-2 (Slettet)
betragt funktionen f(x)=kvadratroden(x)-1
bestem det bestemte integral
9,0 f(x)dx.
hvor 9 er øvre værdi og 0 nedre værdi.
det besteme integral har jeg fået til 9_!
nu er spørgsmålet;
fortolk resultatet ved hjælp af en skitse.
og det er uden hjælpemidler, hva gør jeg dog her :O?
bestem det bestemte integral
9,0 f(x)dx.
hvor 9 er øvre værdi og 0 nedre værdi.
det besteme integral har jeg fået til 9_!
nu er spørgsmålet;
fortolk resultatet ved hjælp af en skitse.
og det er uden hjælpemidler, hva gør jeg dog her :O?
Svar #1
29. januar 2008 af sigmund (Slettet)
Du kan tegne en lodret linje ved x = 9, og skravere området under grafen mellem x=0 og x=9. Så kan du sige, at værdien af det bestemte integrale er lig arealet af det skraverede område.
Svar #2
29. januar 2008 af David E (Slettet)
Hvis problemet er at få tegnet grafen, og hvis du ikke allerede ved hvordan grafen er ud, så er det bare at lavet et godt gammeldags sildeben!
Sæt nogle x-værdier ind i funktionen (nogle som er lette at tage kvadratroden af) og find de pågælende y-værdier og tegn grafen så godt du nu kan - det er jo bare en skitse!
Sæt nogle x-værdier ind i funktionen (nogle som er lette at tage kvadratroden af) og find de pågælende y-værdier og tegn grafen så godt du nu kan - det er jo bare en skitse!
Skriv et svar til: lille hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
