Matematik
funktion
29. januar 2008 af
Pernille-2 (Slettet)
none guttermænd der lige vil hjælpe mig her :*D?
En funktion f er bestemt ved
f(x)=2*3^x+5
Grafen for f skærer koordinatsystemets andenakse i et punkt P.
Bestem en ligning for tangenten til grafen i punktet P.
Grafen for f har en tangent, hvis hældningskoefficient er 4.
Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for denne tangent.
En funktion f er bestemt ved
f(x)=2*3^x+5
Grafen for f skærer koordinatsystemets andenakse i et punkt P.
Bestem en ligning for tangenten til grafen i punktet P.
Grafen for f har en tangent, hvis hældningskoefficient er 4.
Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for denne tangent.
Svar #1
29. januar 2008 af dnadan (Slettet)
- Hvilken værdi antager x, når grafen skærer andenaksen? Benyt dette til at finde punktet P.
Herefter findes tangenten i punktet P ved:
1. Find f'(x)
2. Beregn f'(x0)
3) Tangent ligningen findes: y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0)
- Løs ligningen f'(x)=4, hvorefter y-koordinaten findes ved indsættelse i f(x).
Herefter findes tangenten i punktet P ved:
1. Find f'(x)
2. Beregn f'(x0)
3) Tangent ligningen findes: y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0)
- Løs ligningen f'(x)=4, hvorefter y-koordinaten findes ved indsættelse i f(x).
Skriv et svar til: funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
