Fysik
et stort problem
29. januar 2008 af
Nielsens (Slettet)
Hej jeg mangler at lave den her sidste opgave, men jeg forstår ikke rigtigt hvordan jeg skal komme igang.
Her er opgaven:
En ondskabsfuld hund jagter en stakkels kat. Hundens stedfunktion under jagten kan beskrives som en bevægelse med konstant hastighed. Katten bliver derimod langsommere og langsommere. Hunden giver op efter 30 sekunder. Hvis der var 30 m imellem dem når jagten starter, når hunden så at fange katten?
Hund: s([græsk t])=5m/s)*[græsk t]
Kat: s([græsk t])=(15m/s^½)* t^½
jeg har prøvet bare at indsætte 30 inde på t´s plads og "[det græske t´s plads]", men det kan jo umuligt være så nemt..
Her er opgaven:
En ondskabsfuld hund jagter en stakkels kat. Hundens stedfunktion under jagten kan beskrives som en bevægelse med konstant hastighed. Katten bliver derimod langsommere og langsommere. Hunden giver op efter 30 sekunder. Hvis der var 30 m imellem dem når jagten starter, når hunden så at fange katten?
Hund: s([græsk t])=5m/s)*[græsk t]
Kat: s([græsk t])=(15m/s^½)* t^½
jeg har prøvet bare at indsætte 30 inde på t´s plads og "[det græske t´s plads]", men det kan jo umuligt være så nemt..
Svar #1
29. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Jo det er. Hvis hunden efter 30 sekunder har nået at løbe 30 meter, eller mere længere end katten, når den at indhente den.
Skriv et svar til: et stort problem
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
