Matematik
To parallele vektorer
29. januar 2008 af
topra (Slettet)
Hvis jeg har to vektorer i rummet, fx
a = [k-1] [k] [k+1] (skal være oven på hinanden) og
b = [-k] [2k] [-k]
hvordan udregner jeg så om de er parallele?
Er det ikke bare
c*(k-1) = -k
c*k = 2k
c(k+1) = -k
og så løse de tre ligninger med to ubekendte?
a = [k-1] [k] [k+1] (skal være oven på hinanden) og
b = [-k] [2k] [-k]
hvordan udregner jeg så om de er parallele?
Er det ikke bare
c*(k-1) = -k
c*k = 2k
c(k+1) = -k
og så løse de tre ligninger med to ubekendte?
Svar #2
29. januar 2008 af topra (Slettet)
Hmm, så må der være en fejl i facit, for jeg kan ikke få det rigtige resultat. Prøver lige at regne igen!
Skriv et svar til: To parallele vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
