Matematik

Funktion

30. januar 2008 af Bruger88 (Slettet)
En funktion er givet ved f(x) = sqrt(x)+4/x

Hvordan finder jeg så definitionsmængden?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2008 af Isomorphician

overvej hvad x ikke må være

Svar #2
30. januar 2008 af Bruger88 (Slettet)

den kan ikke være negativ eller 0?

Svar #3
30. januar 2008 af Bruger88 (Slettet)

Men er der ikke en bestemt metode til at regne det ud?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Ikke hvad jeg ved af.
Dm(f) er her alle de x-værdier, som er tilladte.

Svar #5
30. januar 2008 af Bruger88 (Slettet)

skal jeg så skrive [1,-->[ ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

]0;;oo[
eller x>0

Svar #7
30. januar 2008 af Bruger88 (Slettet)

okey, men når du skriver skal den ikke være lukket? altså [0;oo[?

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

I det, du har skrevet er 0 også i Dm(f). Hvilket den ikke må være. Derfor ]0;oo[

Svar #9
30. januar 2008 af Bruger88 (Slettet)

nå okey. Jeg forstod bare ] som at den er åben, altså at det også kan være tal under 0

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#9 nej nej, det betyder bare, at du kan gå uendeligt tæt på 0, dog kan det aldrig blive 0.

Svar #11
30. januar 2008 af Bruger88 (Slettet)

Jeg skal også finde den værdi af x, for hvilken f har minimum. Hvordan gør jeg det?

Svar #12
30. januar 2008 af Bruger88 (Slettet)

Okey..

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

f'(x)=0 og lav en fortegnsundersøgelse, som viser, at der er tale om et minimum.

Svar #14
30. januar 2008 af Bruger88 (Slettet)

Kan dette passe?

f'(x) = 1 / 2sqrt(x)
f(0) = sqrt(0)+ 4/0 = 0
f'(0) = 1 / 2sqrt(0) = 0

Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.