Matematik
en lille Geomatri-opgave til i morgen
31. januar 2008 af
KA91 (Slettet)
Hej jeg har en geomatri-opgave til i morgen som jeg har nogle problemer med. Det kunne være rart hvis der var en der gad hjælpe en smule:P
Opgaven lyder sådan:
Bevis følgende nyttige sætning: I en 30(grader celcius) - 60(grader celcius) - 90(grader celcius) trekant er hypotenusen dobbelt så stor som den lille katete, og den store katete er lig med den lille katete multipliceret med kvadratrod 3
(Vink: Spejl trekanten i den længste katete)
Håber nogle kan hjælpe.
Opgaven lyder sådan:
Bevis følgende nyttige sætning: I en 30(grader celcius) - 60(grader celcius) - 90(grader celcius) trekant er hypotenusen dobbelt så stor som den lille katete, og den store katete er lig med den lille katete multipliceret med kvadratrod 3
(Vink: Spejl trekanten i den længste katete)
Håber nogle kan hjælpe.
Svar #1
31. januar 2008 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Så på enhedscirklen og brug, at
sin(pi/6) = 1/2
cos(pi/6) = 3^(1/2)/2
Så på enhedscirklen og brug, at
sin(pi/6) = 1/2
cos(pi/6) = 3^(1/2)/2
Skriv et svar til: en lille Geomatri-opgave til i morgen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
