Fysik
Lille Fysikopgave
31. januar 2008 af
Jullem (Slettet)
Hej
Nogle elektroner er accelereret fra hvile af en konstant kraft F=8.0*10^16 N over en distance på 15mm
Udregn accelerationen a, og sluthastigheden af elektronerne.
Håber nogen vil hjælpe mig med at regne denne opgave.
tak
Julie
Nogle elektroner er accelereret fra hvile af en konstant kraft F=8.0*10^16 N over en distance på 15mm
Udregn accelerationen a, og sluthastigheden af elektronerne.
Håber nogen vil hjælpe mig med at regne denne opgave.
tak
Julie
Svar #1
31. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Du kan finde accelerationen ved
F=m*a
a=F/m
Massen på en elektron kender du.
Du kan så finde ud af hvor lang tid det tager elektronerne at tilbagelægge de 15mm ved
s=v0+½at^2
Når du kender tiden kan du finde deres sluthastighed ved
v=a*t
F=m*a
a=F/m
Massen på en elektron kender du.
Du kan så finde ud af hvor lang tid det tager elektronerne at tilbagelægge de 15mm ved
s=v0+½at^2
Når du kender tiden kan du finde deres sluthastighed ved
v=a*t
Svar #2
31. januar 2008 af Jullem (Slettet)
Okay, tusind tak - Kan sagtens se hvad du mener, kunne bare ikke lige tænke så langt..
Skriv et svar til: Lille Fysikopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
