Matematik

afledede funktion

01. februar 2008 af Lunte83 (Slettet)
hej derude er der nogle der kan hjæple mig med en opgave jeg er kørt fast i..

jeg har en funktion der hedder f(x)=x^3-2,5x^2-2x+7

jeg skal så løse ligningen f(x)=0 og finde monotoniforhold og lokale ekstrema. det eneste jeg er kommet frem til ved den afledede funktion er jeg får den til 3x^2-5x-2x+7 men hvordan kommer jeg videre derfra?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Den afledede funktion f'(x) bliver:

f'(x) = 3x^2 - 5x - 2

For at finde ekstrema sætter du den så lig 0:

3x^2 - 5x - 2 = 0

Og løser den som en almindelig andengradsligning.

Svar #2
01. februar 2008 af Lunte83 (Slettet)

hvordan har du fået den til det? hvor bliver 7 af og det x der var efter 2

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Læs op på reglerne i din bog.

En konstant (7 i dette tilfælde) forsvinder (bliver 0) når der differentieres. I de øvrige led bruges reglen:

f(x) = x^c
-->
f'(x) = cx^(c-1)

Svar #4
01. februar 2008 af Lunte83 (Slettet)

oki takker for det så tror jeg det går... havde overset den regl med konstanten forsvinder

Skriv et svar til: afledede funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.