Fysik

Lille biltur

02. februar 2008 af Ralphi (Slettet)
En bil accelererer fra hvile til farten 72 km/s (er det ikke forkert enhed, men det er det der står i min bog???) på 8,0 s med konstant acceleration.

1. Beregn accelerationen.
2. Beregn hvor langt bilen kører, mens den accelererer.

Bilen kører med en konstant hastighed på 72 km/h i 25 s. Herefter opdager føreren en forhindring, og bilen bremser med konstant acceleration, indtil den står stille. Bilen kører i alt 630 m på denne del af køreturen.

3. Hvad var accelerationen under opbremsningen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2008 af Mestertyv (Slettet)

1. Omregn 72km/s (der burde nok have stået km/h, ellers er det satme noget af en racerbil) til m/s og brug derefter a = v/t
2. brug s = ½a*t^2 + v*t + s0

3. Find ud af hvor langt bilen når på de 25s. Derefter bruger du:

s - s0 = (v^2 - v0^2) / (2a)


Svar #2
02. februar 2008 af Ralphi (Slettet)

kan det så passe at jeg har fået følgende resultater?

1. 2,5 m/s^2

2. 80 m

3. 1,25 m/s^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2008 af Mestertyv (Slettet)

Jeg er enig med dig i 1 og 2, men i opgave 3 får jeg 1,54m/s^2, men kan ske jeg har regnet forkert.

Svar #4
02. februar 2008 af Ralphi (Slettet)

man skal jo isolere a i ligningen, så der får jeg

2a = (v^2-v0^2)/(s-s0)

2a = (20^2 m/s)/160 m

2a = 400 m/s / 160 m

a = 1,25 m/s^2


Eller er det helt forkert??

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2008 af Mestertyv (Slettet)

Jeg regnede med 130m, da:

72km/h = 20m/s

s = 20m/s * 25s = 500m

630m - 500m = 130m

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2013 af SimoneJørgensen (Slettet)

Hvad er s, s_o og v_0 ???

 


Skriv et svar til: Lille biltur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.