Matematik

2 grads polynomie

03. februar 2008 af alol (Slettet)
Hej Jeg et problem med at løse flg. opgave: f(x)=a^2+bx+c går gennem (2,14)(-1,-3)(-2,3),bestem a,b og c. Hvordan finder jeg rødderne, for så tror jeg at jeg kan løse resten af opgaven. Er der iøvrigt nogle der ved hvordan man kan løse opgaven ved hjælp IT89 lommeregneren. På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Indtast dine punkter i Stats/list editor. Herefter vælger du kvadratisk regression. Så får du parablen. Denne sætter du lig 0 og bruger solve.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Du skal i øvrigt ikke bruge rødderne.

Løsning i hånden:

14=a*2^2+b*2+c
-3=a*(-3)^2+b*(-3)+c
3=a*(-2)^2+b*(-2)+c

Løs nu tre ligninger med tre ubekendte.

Svar #3
03. februar 2008 af alol (Slettet)

Mange tak for hjælpen, det vil gå i gang med at regne med det samme.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Den kan også løses på lommeregneren.

Solve(ligning1 and ligning2 and ligning3 , {a,b,c})

Skriv et svar til: 2 grads polynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.