Matematik

Cylinder beregning

03. februar 2008 af Molinus (Slettet)
En konservesdåse er cylinderformet og har rumfanget 0,50 l. = 0,50dm^3

A) bestem dåsens radius når højden er 0,90 dm.

hvordan kan jeg regne denne radius ud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Hvorledes er volumen af en cylinder bestemt?
Udnyt dette, og du vil få dig en ligning med kun en ubekendt.

Svar #2
03. februar 2008 af Molinus (Slettet)

volumen er bestemt ved V= pi*r^2*h

0,50 dm^3=pi*r^2*0,9dm

men er lidt i tvivl om hvordan man så får isoleret r^2?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2008 af dnadan (Slettet)

pel med pi og 0,9dm, tag herefter kvadratroden på begge sider.

Svar #4
03. februar 2008 af Molinus (Slettet)

jamen skal ligningen ikke komme til at hedde:

r^2=pi*0,9-0,5dm^3?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2008 af mathon

(0,50 dm^3) = pi*r^2*(0,9 dm)

r^2 = (0,50 dm^3)/(pi*(0,9 dm)) = 0,176839 dm^2

r = sqr(0,176839*dm^2) = sqr(0,176839)*sqr(dm^2) = 0,420522 dm

Skriv et svar til: Cylinder beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.