Matematik
2 problemer med tangenter
18. august 2004 af
Bella (Slettet)
Hej (igen)
1. problem
f(x)=x^3-6x+2 har en tangent gennem punktet (2;f(2)). Dens ligning har jeg beregnet til y=6x-14. Nu skal jeg så finde ligningen for en anden tangent med samme hældningskoefficient. Hvad gør jeg?
2. problem
Bestem Vm for f(x)=x^4-4x^3+1 , x er element i [-1;4].
Jeg har beregnet f'(x)=4x^3-12x^2, men ved ikke hvordan jeg nu skal komme videre.
Tak fordi du gad..
1. problem
f(x)=x^3-6x+2 har en tangent gennem punktet (2;f(2)). Dens ligning har jeg beregnet til y=6x-14. Nu skal jeg så finde ligningen for en anden tangent med samme hældningskoefficient. Hvad gør jeg?
2. problem
Bestem Vm for f(x)=x^4-4x^3+1 , x er element i [-1;4].
Jeg har beregnet f'(x)=4x^3-12x^2, men ved ikke hvordan jeg nu skal komme videre.
Tak fordi du gad..
Svar #1
18. august 2004 af frodo (Slettet)
1) du sætter bare f'(x)=a, hvor a er den tidligere fundne hældningskoefficient, og så finder du tangentligningen i det fremkomne x..
2)
Du finder lokale ekstremumssteder ved at løse ligningen f*(x)=0, hvorefter du finder funktionsværdierne i disse tal, og desuden i definitionsintervallets endepunkter. De højeste hhv. laveste funktionsværdier, udgør sp grænserne for værdimængden.
2)
Du finder lokale ekstremumssteder ved at løse ligningen f*(x)=0, hvorefter du finder funktionsværdierne i disse tal, og desuden i definitionsintervallets endepunkter. De højeste hhv. laveste funktionsværdier, udgør sp grænserne for værdimængden.
Svar #2
18. august 2004 af Bella (Slettet)
Okay, tak.
Men i 2'eren er f'(x)=4x^3-12x^2. Og jeg kan ærlig talt ikke huske hvordan 4x^3-12x^2=0 regnes ud. Gider I hjælpe lidt?
Men i 2'eren er f'(x)=4x^3-12x^2. Og jeg kan ærlig talt ikke huske hvordan 4x^3-12x^2=0 regnes ud. Gider I hjælpe lidt?
Skriv et svar til: 2 problemer med tangenter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
