Fysik
Lidt fysikhjælp ønskes :)
06. februar 2008 af
LsS^ (Slettet)
Hejsa, jeg er virkelig lost i dette fysik:
KUN første opgave om slusen:
us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/vejlopg-nyordning/fy/STX072-FYA%20V_vejl2.pdf
KUN anden opgave om tryk i vandrør
us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/vejlopg-nyordning/fy/STX071-FYA%20V_vejl1.pdf
Jeg ved det ikke er særlig lærerigt, men i kender vel den overstressede hverdag, jeg kan simpelthen bare ikke nå at sætte mig ind i det.
Stor ære og tak til den der kan hjælpe en smule med dette.
regards
embøl
KUN første opgave om slusen:
us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/vejlopg-nyordning/fy/STX072-FYA%20V_vejl2.pdf
KUN anden opgave om tryk i vandrør
us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/vejlopg-nyordning/fy/STX071-FYA%20V_vejl1.pdf
Jeg ved det ikke er særlig lærerigt, men i kender vel den overstressede hverdag, jeg kan simpelthen bare ikke nå at sætte mig ind i det.
Stor ære og tak til den der kan hjælpe en smule med dette.
regards
embøl
Svar #1
07. februar 2008 af mathon
slusen:
se
http://peecee.dk/upload/view/96062
tryk i rør:
trykket af en 23 m vandsøjle:
P = h*d*g = (23 m)*(978 kg/m^3)*(9,82 m/s^2) = 220891 kg/(m*s^2) =
220891 (kg*m/s^2)/(m^2) = 220891 N/m^2 = 220891 Pa = 220,891 kPa
det samlede tryk i 23 m's højde er således (620+220,891)kPa = 840,9 kPa
se
http://peecee.dk/upload/view/96062
tryk i rør:
trykket af en 23 m vandsøjle:
P = h*d*g = (23 m)*(978 kg/m^3)*(9,82 m/s^2) = 220891 kg/(m*s^2) =
220891 (kg*m/s^2)/(m^2) = 220891 N/m^2 = 220891 Pa = 220,891 kPa
det samlede tryk i 23 m's højde er således (620+220,891)kPa = 840,9 kPa
Svar #2
07. februar 2008 af LsS^ (Slettet)
Du er gud. :)
Sig til hvis jeg kan hjælpe en anden gang :)
Sig til hvis jeg kan hjælpe en anden gang :)
Svar #3
30. april 2009 af Pernille-2 (Slettet)
du skal da trække 220,891 fra, da trykket er størst på jorden !
Skriv et svar til: Lidt fysikhjælp ønskes :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
