Fysik

Tryk 2

07. februar 2008 af Samz3n (Slettet)
Når trykket ved havoverfladen er P0 = 1,03*10(5) Pa, hvad er trykket 7,2 m nede i en sø (med vand)?

Håber i kan hjælpe .. skal bruge svar meget snart tak /:

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2008 af mathon

trykket af en vandsøjle på 7,2 m: h*d*g =
(7,2 m)*(1000 kg/m^3)*(9,82 m/s^2) = 70704 kg/(m*s^2) =
70704 (kg*m/s^2)(m^2) = 70704 N/m^2 = 70704 Pa = 0,70704*10^5 Pa

trykket i stillestående vand i 7,2 m's dybde: (1,03*10^5 + 0,70704*10^5)Pa = ca. 1,74*10^5 Pa

Skriv et svar til: Tryk 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.